KEUKEN & CO » In de keuken leef jij je helemaal uit. Je zet er een lekkere espresso, je bereidt er een heerlijke risotto en het hele gezin brengt er veel tijd door. Kortom, in de keuken leef je. STEVIGE WINTERKOST! Met het vele lekkere eten van de voorbije feestdagen nog maar net achter ons, zit het er dik in dat je een tikkeltje meer weegt. Niks mis mee natuurlijk en een extra laagje kan tijdens de koude wintermaanden zelfs best goed zijn. Daarbij is het deze periode ook gewoon leuk om uitgebreid in de keuken te staan. Buiten is het nog steeds donker, maar de hitte van het fornuis en een glaasje wijn zorgen ervoor dat je je kostelijk vermaakt. Daarbij heb je voor Kerst misschien wel zo’n hippe foodprocessor in huis gehaald en merk je nu dat deze de rest van het jaar ook nog prima van pas komt. Of misschien lag er wel een espressomachine onder de kerstboom? Een beetje koffie-inspiratie vind je in ieder geval op de volgende pagina’s. En wat schaft de pot de komende tijd? Heerlijke winterkost zoals stoemp? Of toch liever een stevig erwtensoep? Wat het ook wordt, aan de lijn moet je voorlopig nog maar even niet denken. WILDZWIJNFILET MET PADDENSTOELEN INGREDIENTEN VOOR VIER PERSONEN: Twee wildzwijnfilets • 25 gram boter • een sjalot • 250 gram gemengde paddenstoelen • een takje verse tijm • 1 dl crème fraîche • Citroensap • fijngesneden peterselie • zout en peper BEREIDING: Verhit de boter in een pan en bak de wildzwijnfilets circa drie minuten aan elke kant. Haal de filets uit de pan en bestrooi ze met zout en peper. Houd de zwijnfilets warm, bijvoorbeeld in aluminiumfolie. In het achtergebleven braadvet bak je het fijngesneden sjalotje zachtjes goudgeel. Voeg de paddenstoelen en tijm toe; roerbak het geheel ongeveer vier minuten. Meng de crème fraîche erdoorheen en breng alles op smaak met zout, peper, Citroensap en peterselie. mediamarkt.be INHOUD 30 Zelf koffiebranden 32 Philips Saeco Exprelia Evo » 34 Culinair - koken met bier: Malheur 37 Tefal-contactgrill Februari 2013 Wildzwijn, wanneer eten we het nog? Voor alle wildliefhebbers en iedereen die gewoon zin heeft in een heerlijk stevige, winterse schotel onderstaand recept: Pagina 28
Pagina 30Scoor meer met een e-commerce shop in uw artikelen. Velen gingen u voor en publiceerden mailings online.
Mediazine Februari 2013 Lees publicatie 2Home